skip to Main Content
Omgeving

In de nabije omgeving van Lutjebroek is ontzettend veel te doen. U kunt bijvoorbeeld zwemmen in het IJsselmeer dat op ongeveer 3 km afstand van de camping ligt of shoppen in Hoorn, een oud handelsstadje aan het IJsselmeer op zo’n 12 km afstand. Hieronder vindt u een lijst met uitstapjes:

Enkhuizen – 5km

Bovenkarspel – 3km

  • Het Streekbos met zwemwater en een zandstrand en zonneweide en met onder andere: speeltuin, midgetgolf, klootschieten, restaurant, een heuse sterrenwacht, wandelroute door het bos –
  • Diverse restaurants (de Buren en de Woeste Hoogte)
  • Strandje bij het IJsselmeer

Streekhof – 2km

Dit is een groot winkelcentrum waar u terecht kunt voor alle dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen.

  • Supermarkt Deen /Aldi Supermarkt / Groenteboer / Bakkerijen / Lunchrooms / Kledingzaken / Slagerijen / Huishoudelijke apparaten / Speelgoedwinkel / Opticien / Juwelier, e.d. – www.streekhof.nl
  • U kunt hier gratis parkeren met een parkeerschijf (max. 2 uur)

Grootebroek – 2km

Lutjebroek – 1km

  • Kinderboerderij en speeltuin de Woid – +-10 minuten varen vanaf het aangrenzende meer

Westwoud – 3km

Hoorn – 12km

In en om de camping

Varen

De camping ligt aan het polderwater van Lutjebroek. Dit water is in directe verbinding met dorpjes en stadjes in de directe omgeving, zoals Enkhuizen en Medemblik. Ook kunt u varen naar het Streekbos (zie ‘Omgeving’) of naar ‘de Woid’, een kinderboerderij met speeltuin in Lutjebroek.

Vissen

Het water is zeer geschikt om te vissen. In het visseizoen worden regelmatig viswedstrijden gehouden. U kunt hier vissen op karpers, snoeken, e.d. Uiteraard dient u in bezit te zijn van de benodigde vergunningen.

Fietsen

In Westfriesland vindt u diverse fietsroutes. Een mooie tocht langs de Westfriese Omringdijk of een tocht door de oude dorpjes en stadjes.

Wandelen

In de zomermaanden wordt er zeer veel gewandeld in de polders van Westfriesland. Trek uw wandelschoenen maar aan en geniet!
Uiteraard kunt u in Westfriesland veel meer uitstapjes vinden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.